Popups Example
Søren Rud Søren Rud

BZ Ryesgade barrikader

I de ni dage, hvor Ryesgade var fuldstændig barrikaderet af BZ-ere, nåede der at komme et dagligliv bag barrikaderne.

Fra 850 DKK

Ryd
Varenummer (SKU): 0094 Årstal: Limited edition: 40 stk Kategorier: , , , Tag:
Del:

En kondemneret ejendom i Ryesgade 58 blev i 1983 besat af en gruppe unge bz-ere.  Det lykkedes dem at blive boende i huset i tre år, men i september 1986 havde Ungbo, der ejede ejendommen, tabt tålmodigheden og bad alle bz-ere forsvinde fra huset på en nærmere dato i september. I stedet for frivilligt at opgive deres besatte hjem, så barrikaderede de sig bag skurvogne, pigtråd, bjælker, halmballer, bildæk, affaldscontainere og meget mere. En så voldsom barrikadering var aldrig tidligere set i bz-bevægelsens levetid.

I de ni dage, hvor Ryesgade fuldstændig var spærret af, nåede der at komme et dagligliv bag barrikaderne.  Der boede jo også “almindelige” mennesker i nabohusene, og de blev taget som en slags gidsler.  Det var naturligvis noget, som politikerne på Rådhuset brugte til at stille bz-erne i et dårligt lys, at de skræmte de andre beboere i gaden.

Jeg var ofte bag afspærringen og oplevede faktisk en stor harmoni.  Det var godt nok lidt specielt, at alle bz-erne gik rundt med elefanthuer på, men flere sad i solen og læste Kafka eller andre store forfattere.  Jeg har også et billede af en bz-er med elefanthus, der rækker en formiddagsavis op til en ældre dame i en høj stuelejlighed.  Det virkede faktisk som om, at der var en rigtig god stemning mellem bz-erne og flere af de lokale beboere.

Barrikaderingen kunne selvfølgelig ikke tolereres af myndighederne i længden, og da bz-erne efter de ni dage fornemmede, at de stod overfor en kæmpemæssig politiaktion, besluttede de at undgå kampen, og de forlod lige så stille huset – så den store konfrontation blev undgået.

Vægt 40 kg
Glasmonteret foto: Hahnemuhle fine art Photo glossy 260 gr. print monteret med billedsiden mod 6 mm Diamantglas med polerede kanter + ophængsbeslag inkl. skiver og skruer.
Med disse beslag kommer billedet til at hænge og svæve 10 mm ud fra væggen.

Dibondmonteret foto: Hahnemuhle fine art Photo glossy 260 gr. print monteret på 3 mm Dibondplade + satin laminat + ophængsbeslag inkl. skiver og skruer.
Med disse beslag kommer billedet til at hænge og svæve 10 mm ud fra væggen.

Indrammet foto: Hahnemuhle fine art Pearl 310 gr. print opklæbet på plade og håndindrammet med lys egetræsramme eller sort/hvid lakeret træramme + glas.

Print uden ramme: Hahnemuhle PEARL 310 print. Leveres i paprør.

Læs mere om finish og montering

Instagram


@ imagebyheart

Instagram has returned invalid data.
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen