Popups Example
Søren Rud Søren Rud

BZ Ryesgade barrikader

I de ni dage, hvor Ryesgade var fuldstændig barrikaderet af BZ-ere, nåede der at komme et dagligliv bag barrikaderne.

Fra 850 DKK

Ryd
Varenummer (SKU): 0094 Årstal: Limited edition: 40 stk Varekategorier: , , , Tag:
Del:

En kondemneret ejendom i Ryesgade 58 blev i 1983 besat af en gruppe unge bz-ere.  Det lykkedes dem at blive boende i huset i tre år, men i september 1986 havde Ungbo, der ejede ejendommen, tabt tålmodigheden og bad alle bz-ere forsvinde fra huset på en nærmere dato i september. I stedet for frivilligt at opgive deres besatte hjem, så barrikaderede de sig bag skurvogne, pigtråd, bjælker, halmballer, bildæk, affaldscontainere og meget mere. En så voldsom barrikadering var aldrig tidligere set i bz-bevægelsens levetid.

I de ni dage, hvor Ryesgade fuldstændig var spærret af, nåede der at komme et dagligliv bag barrikaderne.  Der boede jo også “almindelige” mennesker i nabohusene, og de blev taget som en slags gidsler.  Det var naturligvis noget, som politikerne på Rådhuset brugte til at stille bz-erne i et dårligt lys, at de skræmte de andre beboere i gaden.

Jeg var ofte bag afspærringen og oplevede faktisk en stor harmoni.  Det var godt nok lidt specielt, at alle bz-erne gik rundt med elefanthuer på, men flere sad i solen og læste Kafka eller andre store forfattere.  Jeg har også et billede af en bz-er med elefanthus, der rækker en formiddagsavis op til en ældre dame i en høj stuelejlighed.  Det virkede faktisk som om, at der var en rigtig god stemning mellem bz-erne og flere af de lokale beboere.

Barrikaderingen kunne selvfølgelig ikke tolereres af myndighederne i længden, og da bz-erne efter de ni dage fornemmede, at de stod overfor en kæmpemæssig politiaktion, besluttede de at undgå kampen, og de forlod lige så stille huset – så den store konfrontation blev undgået.

Vægt 40 kg
Glasmonteret foto: Hahnemuhle fine art Photo glossy 260 gr. print monteret med billedsiden mod 6 mm Diamantglas med polerede kanter + ophængsbeslag inkl. skiver og skruer.
Med disse beslag kommer billedet til at hænge og svæve 10 mm ud fra væggen.

Dibondmonteret foto: Hahnemuhle fine art Photo glossy 260 gr. print monteret på 3 mm Dibondplade + satin laminat + ophængsbeslag inkl. skiver og skruer.
Med disse beslag kommer billedet til at hænge og svæve 10 mm ud fra væggen.

Indrammet foto: Hahnemuhle fine art Pearl 310 gr. print opklæbet på plade og håndindrammet med lys egetræsramme eller sort/hvid lakeret træramme + glas.

Print uden ramme: Hahnemuhle PEARL 310 print. Leveres i paprør.

Læs mere om finish og montering

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Be the first to review “BZ Ryesgade barrikader”

Instagram


@ imagebyheart

... #picasso #quotes #quotesaboutart #fotokunst #imagebyheart.com

#photoart #imagebyheart #interiør #indretningsinspiration #boligindretning #boligindretningsinspiration #madeindenmark #scandinavianstyle #nordicart #danishart
#walldecor
Er der noget mere beroligende og afstressende end at gå en tur ved stranden? 
Fotografen garanterer dig en afstressende følelse, når billedet hænger på væggen i dit hjem! 📸: @jesper_tonning 
#bølgerbrydes #breathingspace

#naturfotos #nature #natureisamazing #naturephotos #naturephotography #water #calming #calminginteriors 
#newnordic
#fotokunst #photoart #imagebyheart #interiør #indretningsinspiration #boligindretning #boligindretningsinspiration #madeindenmark #scandinavianstyle #nordicart #danishart #wallart
#walldecoration
Et af vores smukke billeder, der passer ind i årets farvetrends: jordfarver. “Landsby i Sahara” af @klaus_bo 
Vi har samlet et udvalg med billeder i jordfarver her: https://imagebyheart.com/produkt-kategori/jordfarver/

#jordfarver #landsbyisahara #imagebyheart 
#fotokunst #photoart #kunstfoto #interior #interiør #indretningsinspiration #indretning #boligindretning #boliginspiration #bolig #boligindretningsinspiration #nybyggeri #madeindenmark #scandinavianstyle #nordicart #danishart
#walldecor

Få vores nyhedsbrev med gode fotohistorier og tilbud